/Vande Moortel kleiklinkers-kleiklinkers/

Een vleugje exclusiviteit met de gepaste kleiklinker

 

Op zoek naar een strakke oprit? Een stijlvol terras? Een idyllisch tuinpad?
Een sierlijke afboording van een zwembad of een vijvertje? Eén antwoord: de kleiklinker. 

Een Vande Moortel kleiklinker is het voorbeeld bij uitstek van een product dat diverse bestemmingen heeft en dit voor een breed publiek met een uiteenlopende smaak. De reden hiervoor is drieledig: kleiklinkers vind je in een uitgebreid kleurenpallet en dit in diverse formaten. De belangrijkste reden is dat er daarbovenop talrijke legpatronen mogelijk zijn, zodat je eindeloos creatief kunt zijn. 
 

Afhankelijk van het type woning of het beoogd effect ga je kleurnuance, formaat en legpatroon bepalen.
 

SEPTIMA GRAFIET                                                              SEPTIMA TITAAN

              

Heb je bijvoorbeeld een pastorijwoning, dan gaat je voorkeur misschien uit naar getrommelde klinkers in aardetinten, gelegd in sierlijke cirkels. Deze klinkers verkrijgen door een extra behandeling een authentieke rustieke look. Heb je een moderne woning, dan kies je misschien eerder in de trend van antracietgrijze ongetrommelde klinkers, gelegd in een strak visgraatpatroon.

Of je zoekt net het contrast op door verschillende stijlen te combineren en je eigen stijl te creëren.
Je moet er dus rekening mee houden dat elk patroon een totaal ander effect oproept. Zo kan je met het halfsteensverband, waarbij de klinkers steeds met de helft ten opzichte van elkaar verspringen, het pad langer doen lijken door te werken in de lengterichting, terwijl je met kleiklinkers die in de dwarsrichting gelegd zijn, een tuinpad er net breder doet uitzien.
 
Naast combineerbaar met elke bouwstijl, zijn kleiklinkers eveneens combineerbaar met diverse materialen. Door hun natuurlijke uitstraling kan je ze probleemloos naast hout leggen, naast tegels of kiezeltjes.

Wie deze diversiteit van materialen net niet wil, is misschien geneigd om alles in dezelfde steen als zijn gevelsteen te leggen en dus met zijn gevelsteen ook de tuin volledig af te werken. Hier moet je voorzichtig mee zijn: bij gevelstenen zijn de wateropname en de vorstbestendigheid de belangrijkste eigenschappen. Kleiklinkers moeten daarbovenop nog bestand zijn tegen slijtage en splijten.

SEPTIMA COLOSSEUM                                                             ANCIENNE BELGIQUE AUTOMNE
                 
 
Je kunt dus geen gevelstenen gebruiken om een oprit te verharden. Een betere oplossing om uniformiteit te verkrijgen, is bij een goede vakman informeren of er kleiklinkers zijn in dezelfde kleur en stijl als je gevelstenen. Sommige fabrikanten bieden namelijk vergelijkbare gamma’s aan voor gevelstenen en kleiklinkers, waardoor je toon op toon kan gaan.
 
Met deze informatie gewapend kan je de tuinarchitect in jezelf oproepen voor een exclusieve afwerking van de tuin.
 
 
Spreekt een bepaalde kleiklinker u aan?
Wenst u graag persoonlijk advies?
 
Breng dan gerust eens een bezoekje aan onze Showroom.

OPENINGSTIJDEN:
Maandag tot Vrijdag:14u tot 18u
Zaterdag: 10u tot 17u
Buiten de openingstijden, Op Afspraak:T+32(0)55 33 55 62
 
 
 
ADRES:
Steenbakkerij Vande Moortel
Scheldekant 5
9700 Oudenaarde
 
Het Vande Moortel team, staat steeds voor u klaar!