150 jaar Vande Moortel

150 Jaar Steenbakkerij Vande Moortel

Nieuwe producten en uitbreiding brick7 gamma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe kleuren 


In het kader van ons jubileumjaar lanceren we nieuwe kleurtinten in het gevelstenen- en kleiklinkergamma, complementair aan het huidige aanbod.


GEVELSTENEN
 

NATURE Veldbrand 

 

 

 

 

 

 
De veldbrandsteen is een mooi voorbeeld van een hedendaagse Veldovensteen in het typische formaat van ca. 190x90x62 mm. Zijn intense felrode genuanceerde kleur sluit aan bij de ferro en basic red bricks uit het NATURE7-gamma. Net als die bricks is zijn genuanceerde kleur bekomen door een gereduceerd bakproces. Zoals de naam doet vermoeden is hij voorzien van brandvlekken om het geheel nog intenser te maken.  Met de ingebakken witte kalkstippen, die  weer naar de oude Scheldesteen verwijzen, duiken we een stukje terug in onze baksteengeschiedenis.   

                    

sEptEm 3004 Nuance 

sEptEm 8028 Nuance


 

 

 

 

 

Met deze twee nieuwe kleuren is nu ook het sEptEm-gamma uitgerust met genuanceerde stenen. De nuancering is hier bekomen door een combinatie van atmosferische verschillen tijdens het bakproces en het engoberen van de klei. Hierdoor verkrijgen ze een krachtige contrasterende nuance.   

  
 

CREA 3000 Nuance

linea 3000 Nuance mono 3000 Nuance sEptEm 3000 Nuance

 

 

 

 

 

 


Deze felrode bezande gevelsteen is ook voorzien van een engobe. Hierdoor bekomt deze kleur een speelse nuance.

 

 

KLEIKLINKERS 


Jatoba Nuance

Sienna Nuance Amber Nuance Wengé Nuance

 

 

 

 

 

Met de kleuren Jatoba Nuance, Sienna Nuance en hun getrommelde varianten Amber Nuance en Wengé Nuance zijn er vier sterk genuanceerde kleuren toegevoegd aan het klinkergamma. Net zoals bij de gevelstenen zijn deze genuanceerde kleuren bekomen door een combinatie van atmosferische verschillen tijdens het bakproces en het engoberen van de klei.

 

 

Uitbreiding van het ecologische BRICK7-gamma

 
 
 
Ons gamma stenen met het unieke formaat van 7cm diep wordt uitgebreid. Hiermee blijft Vande Moortel, pionier van dit formaat, het grootste gamma ecologische gevelstenen en kleiklinkers aanbieden.
 
 
 
   
  
GEVELSTENEN
 
  • De sEptEm-reeks wordt uitgebreid met  de kleuren 3004 en 8028 Nuance
  • Vanaf 1 augustus zijn ook binnen het linea-gamma de kleuren 7022, 7021, 8012, 1019 en  3000 Nuance te verkrijgen in een ecologische variant. Deze stenen zullen een gemiddelde maatvoering hebben van 242 x 77 x 38
 
KLEIKLINKERS
 
  • uitbreiding van het SeptimA-gamma  met de kleuren Jatoba, Sienna, Amber en Wengé Nuance en het XL-formaat (210x103x68) verkrijgbaar in de kleuren Antraciet en Colosseum.