Rustique bricks

LANDELIJKE EN RUSTIEKE UITSTRALING - VEROUDERDE LOOK

rustique

KWALITEIT VAN NIEUWE STEEN - TRADITIONEEL KARAKTER

 

Onze unieke rustieke gevelstenen belichamen de eeuwenoude Vlaamse bouwtraditie. Deze vindt zijn oorsprong in de landbouwactiviteiten en bijhorende hoeves die het Vlaamse landschap domineerden. Vanuit deze landbouwtraditie is er een typische bouwstijl ontstaan. Beiden hebben een direct effect op de beleving van onze regio en hoe we die ervaren. Bovendien geeft de agrarische architectuur de lokale identiteit vorm en typeert ze onze streek. In een latere fase is hier vanuit de dorpskernen de typische pastorijstijl bijgekomen. Overgewaaid vanuit Frankrijk werd ook de statige en prestigieuze Manoirstijl populair in onze contreien.

Kenmerkend voor al deze stromingen is de materiaalkeuze met combinaties van gevelsteen, arduin, hout en klassieke dakpannen. Allemaal stralen ze gezelligheid uit en hebben ze een traditioneel en vaak statisch karakter.

 

Landelijke bouwstijl

landelijk

 

Pastorijstijl of pastorie

pastorij

 

Manoirstijl

manoir

 

In al deze stijlen neemt de baksteen een prominente plaats in. Ze vormen dan ook een belangrijk onderdeel van onze baksteencultuur. Onze steenbakkerij, met een geschiedenis van meer dan 150 jaar , ligt deze traditie nauw aan het hart en springt er dan ook zorgzaam mee om.

Onze rustieke gevelstenen zijn het ideale bouwmateriaal voor iedereen die deze traditie wil verderzetten. Of het nu volledig volgens de regels van de kunst is of met een moderne knipoog naar deze traditie.

 

rustiek

 

Rustique Bricks zijn getrommeld en vaak gecementeerd. In tegenstelling tot oude gerecupereerde gevelstenen bezitten onze Rustique-stenen alle voordelen van een nieuw gefabriceerde gevelsteen en hebben ze een langere levensduur. Hedendaagse ecologische verwachtingen komen we tegemoet door het aanbieden van deze stenen in het ecologische Brick7-formaat.

 

oude-kwaeremont