Hand made

HANDMATIGE VERWERKING • AUTHENTIEKE ZET- EN LOSWIJZE • ECHTE KOLENBRAND • ELKE STEEN IS UNIEK • EEN BRUUT EN PUUR KARAKTER • KRACHTIGE EN NATUURLIJKE KLEURENNUANCES

 

De producten met het Hand-made label worden gekenmerkt door een puur karakter. Binnen één productie ontstaan er krachtige natuurlijke kleurverschillen vanwege het gereduceerde bakproces. Deze nuances komen voor tussen de verschillende stenen en op de zijden onderling. Samen met de handmatige verwerking tijdens het productieproces maakt dit elke steen uniek. Zo verkrijgen ze hun ruwe contouren en vertonen ze sporen van deze manuele handelingen. Ook de aanwezige brandvlekken worden op authentieke wijze bekomen door het strooien van kolen. Het resultaat is een krachtig, genuanceerd en heel natuurlijk beeld.

 

klei

krijtbord

kolen

gevelstenen

 

VOLGENDE REEKSEN ZIJN VERVAARDIGD VOLGENS ONS HAND-MADE PRINCIPE

 

Gevelstenen

Nature7

Linea

Miniature

Infinitum

Nature10

 

Kleiklinkers

Ancienne Belgique

 

VERWERKINGSADVIES 

 
HAND-MADE STAAT VOOR:

1) De gereduceerde bakwijze die ervoor zorgt dat er een sterke (natuurlijke) nuance ontstaat binnen één productieproces (een vergelijkbaar resultaat als bij het productieproces van de veldovens). Paletten afkomstig uit één productie kunnen dus ook verschillen in nuance en kleurtint vertonen.  

2) Door de handmatige verwerking tijdens het productieproces verkrijgen onze stenen een bruut en puur karakter. 

3) Echte kolenbrand die bekomen wordt door het handmatig strooien van kolen tussen de stenen. Deze willekeurige brandvlekken dragen bij tot het genuanceerde resultaat.  


VOOR HET BEKOMEN VAN EEN KRACHTIGE NUANCE GAAT MEN BEST ALS VOLGT TE WERK:

 

1) Om een zo homogeen mogelijk beeld te bekomen moeten de stenen voor het verwerken correct gemengd worden. Dit wil zeggen, verticaal afstapelen en minstens 5 verschillende pakken tegelijk verwerken.

2) De aanwezige brandvlekken maken deel uit van het beoogde resultaat. Om de nuance ten volle te verkrijgen dienen ze naar de zichtzijde van het gevelparement gedraaid te worden.

3) Vanwege de kleurnuances die kunnen voorkomen tussen de verschillende zichtzijden van één steen kan men door het draaien van de stenen meer of minder nuance bekomen. Door de lichtste strekken naar de zichtzijde van het gevelparement te draaien zal men de krachtigste nuance bekomen. 

4) De donkerste stenen, al dan niet met brandvlekken, hebben vaak de meeste kromming. Deze stenen kan men indien nodig het best verwerken door ze te verzagen als passtukken. Indien deze stenen niet verwerkt worden in het gevelparement zal dit de nuance afzwakken.