Ancienne Belgique in ECO-7-size

 

 

 

Bij steenbakkerij Vande Moortel zijn we al jaar en dag gespecialiseerd in het produceren van ecologische kleiklinkers. Dit jaar vieren we dan ook de 20ste verjaardag van onze ECO-7-size en meer dan 20.000 referenties. De voordelen ten opzichte van de klassieke formaten zijn dan ook aanzienlijk met circa 30% minder CO2-uitstoot, transport, grondstoffen en energieverbruik.

Om onze boodschap nog meer kracht bij te zetten is onze Ancienne Belgique-reeks (met uitzondering van de kleur basalt) vanaf nu verkrijgbaar in ECO-7-size. Door deze ingreep hebben we de productie van dit duurzaam bestratingsmateriaal verder geoptimaliseerd.

Desondanks moet deze klinker niet inboeten aan kwaliteit of levensduur, aangezien deze even hoog liggen als bij het klassieke formaat. Met ECO-7-size-klinkers kiest u voor een ecologisch en kwalitatief materiaal voor uw terrassen, tuinpaden, afboordingen, trappen, opritten, etc…

Met een kleiklinker uit ons Ancienne Belgique 7-gamma kiest u voor de meest stijlvolle klinker verkrijgbaar op de markt. Door hun verfijnde formaat staan ze garant voor een klassevol eindresultaat.

Door voor ECO-7-size te kiezen, draagt u uw steentje bij aan een duurzamere wereld.

 

 

 

 

WATERDOORLATEND?

 

Ook deze reeks kan waterdoorlatend aangelegd worden via ons H2O Natural Clay Paving principe. H2O Natural Clay Paving geeft hemelwater de kans ter plaatse te infiltreren. De waterdoorlatende bestrating en fundering voeren het water vertraagd af naar de ondergrond. Zo worden de rioleringen ontlast én blijft de grondwaterstand op peil.

Net als alle kleiklinkers van Vande Moortel lenen de Ancienne Belgique 7 kleiklinkers zich tot waterdoorlatende bestrating dankzij hun specifieke, natuurlijke karakter en kwaliteitskenmerken. In combinatie met de correcte voegvulling bieden onze kleiklinkers immers voldoende ruimte om het regenwater via de traditionele, natuurlijke voegen tussen de kleiklinkers in de ondergrond te laten infiltreren.