Over ons

FAMILIEBEDRIJF 

Steenbakkerij Vande Moortel is opgericht in 1864 in de Scheldevallei te Oudenaarde. Vandaag is ze op diezelfde locatie actiever dan ooit. Geleid door de familie Vande Moortel groeide de firma uit tot een belangrijke fabrikant in het topsegment van de gevelstenen en de Belgische marktleider in kleiklinkers.

 

INNOVATIE

Doorheen deze lange geschiedenis integreerde Steenbakkerij Vande Moortel steeds de nieuwste technologieën. Zo was ze één van de eerste fabrikanten die op grote schaal ecologische formaten op 7 cm uitbracht en de eerste Europese fabrikant die klasse A en A+ kleiklinkers produceerde. Door proactief te handelen komt Vande Moortel als fabrikant nog steeds tegemoet aan de noden van de huidige markt.

 

CAPACITEIT EN AFZETMARKTEN  

Bovenop de kwaliteit is er ook sterk geïnvesteerd in de capaciteit.  Momenteel produceert de steenbakkerij 95.000.000 stenen per jaar. Naast België is een deel van de productie ook bestemd voor haar buurlanden, de Scandinavische landen, Oost-Europa en ander exportmarkten zoals Japan, Amerika en het Arabisch Schiereiland.

TOEGANKELIJK

Door het behouden van dit familiale karakter is steenbakkerij Vande Moortel tot op heden nog steeds een toegankelijk bedrijf. Deze openheid op alle niveaus zorgt voor een zeer klantgerichte organisatie naar particulieren en professionelen. 

 

KWALITEIT!

De in Oudenaarde geproduceerde stenen beantwoorden steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen. De stenen scoren standaard boven de Belgische normen die tot de strengste van de wereld behoren. Zo hebben de kleiklinkers een zeer lage wateropname en de gevelstenen een hoge druksterkte.